4 Haziran 2009 Perşembe

Günün Karesi...

Bu başlık günün karesi, günün yuvarlağı, üçgeni falan diye devam etmeyecek tabiki:)
"günün fotoğrafı" desem şimdi fotoğraf sanatçıları diyecek " bu da fotoğraf mı" . Türkiye'de öyledir ya birşey yaparsın o meslektekiler ayaklanır :) (gerçi benim blogtan kimin haberi olacak ya neyse:D )

Profesyonel fotoğraf makinesi olmayan, hatta amatör fotoğraf makinesi bile emanet :) olan biri olarak, "geçip giden mmm zamanları mmmmmm bir yerlerde bulsam..." diye hayattan dondurduğum bu kareleri bloguma eklemek istedim ( cümle çok uzadı bir an toparlayamayacağım sandım:D )
İtirazı olan??!!?? olsa da zaten baştan reddedildi :P blog benim blogum mızıkçılık yaparsanız blogumu alır giderim :)))

Bu arada itiraf ediyorum, bu günün karesi aslında "dünün karesi" :) ama bugünlük böyle oldu.. Bu sivilce dostu çekirdekleri dün öğle tatilinde balkonda yedim:) o kadar tazeydi ki anlatamam. hem çitledim hem taa çocukluğuma gittim...
biz kalabalık bir aileyiz, kuzenlerle aynı apartmanda büyüdük. 9 çocuk alırdık çekirdekleri oturur çıt çıt çıt, çekirdek tepeleri yapardık kocaman:) kim daha hızlı yiyecek yarışları:) çay tabağına biriktirilip bir seferde keyifle yenen çekirdekler :) hey gidi günler...

19 yorum:

kubra zeynep kara dedi ki...

bende küçükken çekirdekleri çitler içini avcuma biriktirir hepsini birden yerdim ne kadar keyifli olurdu .
şimdi arada yine çekirdek keyfi yapıyoruz biz:))

biyasimadahagirdim dedi ki...

ne güzel:)
bizim takımı artık toplayamıyoruz çekirdek yemek için.. hem eskisi kadar çok yiyemiyorum. dudaklarımız tuzdan uyuşana kadar yerdik :)

tubiornat2b dedi ki...

hey gidi günler heeyy... özledim o günleri.. yaşlandık mı ne:(

zehra dedi ki...

vay be bunu yapmayan varmıdır
tek tek bırıktırıp yemek cok keyıflı kesınlıkle
gercı hep ıcıme batmıstır cocukken bır gun boyle bırıktır sen bırıktır sonra topraga dussun
bak aklıma geldı gene ıcıme battı:))

bir diğer kuzen dedi ki...

hey gidi günler heeyy...bide benden gelsin bu cümle:( ben de özledim o günleri...

ANALI KIZLI HER TELDEN dedi ki...

kuzenler anlaşılan çekirdek yeme günlerini değilde çocukken hep bir arada olduğunuz günleri özlemişsiniz yaşlanma korkusuyla :)))) bak hem şimdi o koca ailede 6 çocuk var (eneside saydım ama :) bir tanede yolda geliyor :) onlar sizin yerinize yaparlar artık çekirdek partilerini :) üzmeyin kendinizi her yaşın kendine özgü zevkleri var yaşlanıyoruz diye üzülmeyin :)))) bu sözüm sanaydı tubiornat2b ablacım :P

sinarana dedi ki...

insan bir eline almaya görsün...kurtula bilene aşkolsun...ama benim alerjimm varrr:) çok citcitleyemem ama yine de kaşıntılara ragmen yediğim zaamanlar da olur:D

türkiyeden sevgilerimle

Stil Direktoru dedi ki...

alır blogumu giderim güzeldi :) yahu Kıbrısda çekirdek bile bayat bak canım istedi şimdi neyseki geldim gidip alayım yanında da buz gibi cola deymeyin keyfime :)

biyasimadahagirdim dedi ki...

zehra; gözümde canlandı o çekirdeklerin yere düşüşü, çok üzüldüm:)

birhangi kuzen + ablacık ; hey gidi günleeer:P

analı kızlı; yaş kompleksim yok merak etme;) bizim çocuklar pc oyunundan başka oyun mu biliyor, bak biz çekirdek yerken bile bir sürü oyun türetmişiz..

umut hüzün; Türkiyeye hoşgeldin ;) konuları biriktirip sonra mı yazacaksın?:) ya da hasret gidermekten, gezmekten fırsat olmuyor mu

Stil direktörü; sende hoşgeldin;) geziyosun geziyosun sonra çekirdek bayattı:P iyi o zaman biz gitmeyelim yavru vatana hiç :D mazeret hazır "çekirdekleri bayat" hahahaha

birhangi kuzen dedi ki...

şşş birhangi ile bir diğeri karıştırmaylım lütfen:)) bizim sivilceler demek taaa o günlerden hatıra ben de ırsi sanıyordum.. yine toplanırız şükür ki fazla ayrı sayılmayız kuzen.. şu karslı kuzen gelsin bi(hazırlıklardan bize vakit ayırabilirse) çekirdek partisi yaparız..;)

biyasimadahagirdim dedi ki...

sahideen :) nerden bilirdik gün gelip teker teker çıkacaklarını :D

Stil Direktoru dedi ki...

:) hahah süper koymuş lafı sustum hahahah sen çok yaşa emi

biyasimadahagirdim dedi ki...

;)

TIK,TIK,TIK, dedi ki...

yorumlarınıza çok gülüyorum :) ve sizin her yorumunuz,resimleriniz,siteye ekledikleriniz banada çocukluğumu hatırlatıyor,hüzünleniyorum :( :)

Narsistanbul dedi ki...

tabi ki blog senin canım nasıl istersen öyle yap, zaten de yapıyorsun.. çok da iyi yapıyorsun, yaptığın herşeyi beğeniyorum orjinal kız !

Narsistanbul dedi ki...

ben de küçükken çekirdekleri avucumda biriktirirdim, bir de babamı çok severdim onun için biriktirdiğim şekirdekleri onla beraber yerdik:=) şimdilerde simitlerin üzerine hazır çitlenilmişlerden koyuyorlar, her sabah alıyorum. yakında 100 kilo olurum ben! :)

biyasimadahagirdim dedi ki...

nerden buldun bu eski yazıyı:) teşekkür ederim yorum için;) ne güzel olurdu dimi biriktirip yemesi:D

Sinopee dedi ki...

Kesinlikle bunu yapmayan kimse yoktur. Eskiden bizde mahalledeki kızlarla oturup kapının önünde hem şarkılar söyler hemde çekirdek çitlerdik. şimdiki zamanda kalmadı böyle şeyler.
İyikide böyle bir yazı paylaştında bende eski günlerimi özlemle hatırladım.
Çok teşekkürler

biyasimadahagirdim dedi ki...

şimdiki çocuklar yapay cipler çitliyorlar..
güzel günlerdi...
teşekkürler yorum için;)