30 Eylül 2010 Perşembe

Terfi ettim ;)

Olay Ağustos ayında gerçekleşti ama yazı bu güne nasipmiş:)
Yanlış anlaşılmasın üst kata terfi ettim :)) 3 nolu ablam evlenip oda bana kalıncaa, ranzanın alt katına taşınmıştım. Yatağı toplaması kolay, uykun gelince basamak çıkmadan pat diye yatarsın, uyanınca uyku sersemi düşüp kol bacak kırma ihtimali düşük vs vs :D
Ama baktım deriler kumaşlar çoğaldıkça çoğalıyor, odaya bir türlü sığamıyorum çözümü yine eski yatağıma taşınmakta buldum:)

Yine de düzen tam olarak istediğim gibi değil hala... Bu küçük rafların yerine daha büyük bir dolap düşünüyorum, bir de masa şart (babam her gördüğünde laf ediyor, dolap masa yaptıralım dedi kabul etmedim, güzel bir plan çizip yaptırmak istiyorum :)    )
Ranzanın altındaki karışıklığın görünmemesi için de bir perde vs düşünüyoruz (şimdi bu halinden bile karışık :D  )  Patchwork şirin bir perde olabilir, başka fikri olan var mı?

27 yorum:

tubiornat2b dedi ki...

ahhhh ahhhh canım yatağım:) ne hale geldi :)

biyasimadahagirdim dedi ki...

bırakıp gitmeden önce düşünecektin:P

tubiornat2b dedi ki...

alıp götürenler utansın :P

iç ses... dedi ki...

selam..
storlu keten bir perde hoş durur bence hatta ucunda şu dantelimsi su taşı olanlardan.bir komşum dolabına yapmıştı göze batmayan güzel bişey olmuştu...birde bu kadar malzemyle bu düzeni sağlamanız bile büyük başarı tebrikler..yalnız sizinki meslek icabımı yoksa hobimi merak ettim..

tosbagalar dedi ki...

nasıl temizliyorsunuz onu merak ettim

iç ses... dedi ki...

şimdi ranzaya tekrar bakınca aklıma geldi.benimde bir çocuk odam ve iki çocuğum var odaya iki yatakta sığmıyor ranza nasıl kullanışlı oluyormu acaba merak ettim cevaplarsan sevinirim :)

biyasimadahagirdim dedi ki...

tubiornat2b; aa sanki zorla götürdüler, cevap hakkı doğdu ben karışmam:))

içses; annemin düşüncesi de stor ama merdiven işi bozuyor, bir de ben masraf yapmadan el emeği birşey olsun istiyorum:) bakalım artık ne olacak. sadece hobi olarak yapıyorum, ilerde inşallah mesleğim olur:)
biz 5 kardeşiz kendimi bildim bileli ranzada uyuyorum, çokta memnunum ki gördüğünüz gibi aşağı kata inmiyorum bile:) yerden büyük tasarruf.. 2 nolu ablamın da 2 çocuğu var yer sorunu olduğu için ranzamsı(!) bir yatak yaptırdılar bence güzel oldu:) web adresini bulursam göndereyim birazdan..

tosbağalar; o konuya hiç girmesek:))

iç ses... dedi ki...

cevaplar için teşekkür ederim.bende ranza fikrine yoğunlaşayım o zaman.adresi incelemeyi isterim bulursun inşallah..
bu arada bencede bu kadar ilgili ve başarılı olduğu bir konuda ileriye yönelik işler yapmalısın bu konuda başarılar dilerim..

Ada Deniz dedi ki...

valla ortalık pek bir karışık görünüyor. işin zor.
Perde içinse patchworkü ben de çok severim ama ranza perdesi olarak karışık olur gibi geldi bana. Sade bir şeyler mi tercih etsen ki...Aslında çantlalarındaki doğa manzaralarını taşıyabilirsin perdeye

abla no:1 dedi ki...

az kaldı kardeşim az kaldı :) inşaallah yakında tükkana terfi edersin :P .. ama arada eve iş götürürsen diye alt katı yine boş bırakırsın belki...

Cici Dükkan dedi ki...

aahh ahh, benim de bitanecik bari ablam olaydı da, yerlerde yatsaydım ranzam falan olmasaydı :b

biyasimadahagirdim dedi ki...

iç ses; rica ederim ne demek;) sayfayı buldum, mail adresin yokmuş blogta buraya yazıyorum;)

http://www.tumidei.it/home_eng.htm

product tan "superimposed beds and movements" e tıkla çok güzel şeyler var;) ablamınki "comp.543" yazan modelden merdiveni normal ranza merdiveni gibi ama;)
-------------------------------

adavedeniz; evet hemde fazlasıyla karışık:) bundan daha fazla karışık görünmez diye düşünüyorum ama diğer seçenekleri değerlendireceğim, teşekkürler yorum için;)

-------------------------------

abla no:1 ; amiiin:) eve iş götürdü demezler mi o zaman:D

-------------------------------

ay-ser; :) tabiki ablanın yerini tutmaz tek kişilik odanın konforu:D :D :D

nihalasli dedi ki...

Canim ip perdeler varya onu dusunebilirsin.cok fazla ip kullandiklari icin icerisinin gorunmesi pek mumkun diil ama istersen altina store yaptirip uzerine cirkin durmasin diye ip perde ekletebilirsin..

iç ses... dedi ki...

bende buraya kopyalıyorum ziyaret için teşekkürler :)

biryaşımadahagirdim, adres için saol.şimdi biraz inceledim gerçekten çok güzel modeller var.yalnız ablanda aynı yüksekliktemi yaptırdı yatakları çünki üstteki yatak bana biraz alçak geldi hani yatarken kalkarken sorun olmasada uyku sersemi kalkınca kafayı vurma ihtimali yüksek gibi :)
ama yinede çok şıklar.birde hangi malzemeden yaptırdılar metalmi mobilyamı :)

soru yağmurunu geçebilirim artık :)
tarhananızı güzel günlerde tüketin inşallah.gerçekten emeğe değiyor çok güzel...

biyasimadahagirdim dedi ki...

nihalaslı; ip perde de güzel fikir. ama şöyle bişey var ben çalışken bütün deriler kumaşlar gözümün önünde olsun istiyorum ipleri toparlamak zor olur mu acaba

iç ses; evet ablamınkinin de boyu alçak , üstteki yatağın altına gelen kısma ayakları geliyor çocuğun, sorun olmuyordur herhalde bir şikayet duymadım ama bi soralım kullanışını:) ablamın çocuk odası takımı çilek mobilyadandı, 1 yatak vardı onun üstüne 2. yi yaptırdılar.. çok deli uyudukları için normal ranzadan alçak olsun dedik:D

ÖRGÜÇANTAM-Hatice yazıcı dedi ki...

canım her ne yaparsan onu yuvarlak lastiğe geçir BAza fırfırı gibihem iki tarafa perdeyi kaydırabilirsin hemde kullanışlı olur nereye asacağım derdi kalmaz. kumaş olursa mini pötikareli kumaşlar yada düz zemin üzerine kendin geniş aplıkeler çalışabilirsin.
ip perde de olabilir google görsellerden kirpi ipten perdeler yaz bak beğenirsen onunda yapımı çok kolay.

kumaş tercih edersen lastik yuvasını üst kenarın 3 parmak altında yap tüllerde olduğu gibi üst kısım fırfırlı gibi durur .

sevgiler öpüyorum

Ayca Karaoglan dedi ki...

eheuheuheu siz çok yaşayın emi abla kardeş :)))

bence ranza gitmeli. tek bir yatak. güzel bir masa ve dolaplar için de İKEA'ya bakılmalı. çizilip yaptırmakla uğraşmamalı derim :) patchwork örtü ya da perde güzel olur elbette ama bence oraya perde çok gecici bir çözüm.

oda yenilenmeli bence. baban ne düşünür bilemedim :D

nihalasli dedi ki...

Canim eger ip perde dusuneceksen soyle yapabilirsin.Evde yalnizken ip perdeleri toplarsiniz yani bole dugum atar gibi;odaniz halka acildiginda:) salarsiniz ipleri hehe..Zahmetli olabilir ama..Bir dusunelim bakalim himm baska ne olabilir!!!

biyasimadahagirdim dedi ki...

örgüçantam; sen yazıyorsun benim gözümden kumaşlar uçuşuyor:) pötikareyi bende severim:D

ayça; ne yaptın sen? odayı baştan düzenle diyosun:))bunu yapana kadar öldüm:D aslında hiç fena olmaz.. iyiki burda İKEA yok yolları aşınırdı :))) şimdilik geçici çözümlerle idare edeyim, belki hayaller gerçek olur da atölyeyi baştan kurarız;)

nihalaslı; :) zaten amaç o,biri geldiğinde hemen düzenli oda moduna geçebilmek:D

Stil Direktoru dedi ki...

hahah yerim seni ben ya
terfi etmiş
bi gün bize gel terfiye :)

biyasimadahagirdim dedi ki...

tamam patron;)

Birileri anlatsın dedi ki...

Öneride bulunuyorum sen o yataktakilerin hepsini bana gönderrr ne kadar yüzsüzüm dimi :)) Düz desenli bir perde odayı daha derli toplu gösterir bence..

biyasimadahagirdim dedi ki...

:) öneri güzeldi, adresi alayım hemen:D

ÖZGE ŞAT dedi ki...

ay inanmıyorum aynı benim odam gibi dağınık bir oda vakası daha :D

bende akşamleyin yerdeki eşyalara basmşım yataktan kalkarken, yere yuvarlanıyordum :D

biyasimadahagirdim dedi ki...

aşkolsun yaa neresi dağınıık:) benim odamın en derli toplu hali bu:D

ÖZGE ŞAT dedi ki...

:D:D ahaha

Stil Direktoru dedi ki...

:) esta piti bebek :)))