22 Nisan 2013 Pazartesi

Pasta, Börek, Kumpir, Kurabiye

 Geçen hafaki misafir menüm...Pasta , börek, yalancı kumpir, kurabiye :) 

Sağ arka köşedeki kumpirin görüntüsü pek hoş olmadı ama tadı fena değildi, şiddetle tavsiye ederim;)
(tarifi kısaca şöyle süt ve tereyağı ile patates püresi yapıp içine kaşar peyniri, bezelye, haşlanmış küp havuçlar, salam ya sosis, mısır ve baharat katıp fırın kabına .. Servisten önce üzerine biraz kaşar ekleyip kızarana kadar bekliyorsunuz.. servis önerisi: yanında mısır ve turşu :P  AFİYET OLSUN  ) (sıcakken biraz yayılıyor şekil A da görüldüğü gibi, ayrı kaselerde pişirilse daha iyi olacakmış)

Solda pastanın yanındaki kurabiyeleri "bir tutam kekik" te gördüm.. tesadüfen evde pizza baharatı vardı hemen denedim.. güzel , hazır baharatlı krakerler gibi oldu tadı ama sonradan sarımsak beni rahatsız etti (belki farklı marka olduğu içindironunki dominosmuş benimki sbarro idi :) ) bir sonraki denememde klasik çörekotlu susamlı kurabiyenin içine kekik, pul biber, haşhaş vs katıp yapacağım ;)  

Börek, annemin klasik pileli böreği :) Sanırım Oktay ustadan görmüş, en çok ıspanaklısını yapar.. Benim yufkalar mı kalındııı, ben mi pile işini beceremedim bilmiyorum biraz kalın oldu ...Daha çok fırın ekmek yemem lazım :) 
Artık favori pasta tarifim bu...
Bence tabağın başrolü yaş pastaydı..Birilerinin eli değdiğinden midir nedir yumuşacık çok lezzetli olmuş :D  (üstündeki şölenin çikolata cipsi de süslemedeki favorim :)   ) 
Tarifi çokta değişik değil aslında, marifet çırpanda:P 
5 yumurta
1,5 sb şeker
1 sb sıvıyağ ( 1 parmak eksik)
1 sb süt
2 kabartma tozu
Aldığı kadar un ( 3 sb )
(aslında tarif kakaolu piramit şeklinde içi muzlu üstü çikolata soslu :))) biraz evrim geçirdi :P ben fırın tepsisine döktüm sonra 4 e bölüp 2 baton pasta çıkardım , şekerli süt ile ıslatıp kremaladım ... )
-------------
Bu da misafirler gelmeden önceki bekleme sahnesi:) 


7 yorum:

Aquaris Blog dedi ki...

tam da aç iken bu postu okumak hiç de iyi olmadı yahu.
ellerinize sağlık hepsi şahane gözüküyor.

elif dedi ki...

Çok güzel görünüyorlar eminim tadı da öyledir ellerinize sağlık..

Unknown dedi ki...

Ellerine sağlık canım hepside birbirinden güzel görünüyor sevgiler...

Banuca dedi ki...

Ooof of ooof.... neler var burada, bu saatte bakarsam olacağı bu işte, ağzım sulandııı :))

biyasimadahagirdim dedi ki...

teşekkür ederim arkadaşlar, vakitli vakitsiz canı çeken olduysa özürlerimi bildiriyorum (yapın size de afiyet olsun ;) )

Narsistanbul dedi ki...

nefis görünüyorlar, pastanın üzerindeki çikolata mezar taşı gibi olmuş:) yada bana öyle geldi, çünkü daha önce mezar şeklinde pasta yapmayı hayal etmiştim, nasıl zavallı bir bilinçaltım varsa artık :)

biyasimadahagirdim dedi ki...

:)) ilginç bir hayalgücü :D