28 Eylül 2011 Çarşamba

Esrarname

Geçen gün ablam (no:1) Ayfer Kafkas'ın Esrarname isimli kitabıyla ilgili bir röportajını gönderdi. İşte burada..Yazarın hemşehrim oluşu mu, kahramanın kadın oluşu, kitabın ismi mi merakımı celbetti bilinmez kısa zamanda edinip, okunmayı bekleyen kitaplarımın önüne geçirip okuyup bitirdim (bu cümleyi de bitirdim ya tebrik ediyorum kendimi:)  )

Esrarname fantastik bir roman..
Her ne kadar gerçekçi, biyografik romanları okumayı sevsem de, anlatım güzel olunca hayalgücü geniş yazarların kitapları da keyif veriyor ;)
Ah bir de okuduğum kitapları hemen unutmasam :(  Serinin 2. kitabını çıkana kadar bu kitabı unutturmayacak bi büyü olsa fena olmazdı :P
-------
Bu arada okuduğum ilk Türk fantastik kitap buydu;

Aradan 4-5 sene geçtiği için doğal olarak hatırlamıyorum ama bitirince hemen 2. sini almak istemiştim,  sonra unuttum:) kitabı tekrar okuyup seriyi tamamlamayı düşünüyorum, bakalım ne zaman :D

12 yorum:

okuyan dedi ki...

kimi zaman kitabın etkileyici ismi, kimi zaman değişik kapak tasarımı, çoğu zaman yazarı ve konusu, kimi zamanda da tavsiyeler doğrultusunda kütüphanemize dahil oluyorlar kitaplar:)
ismi bana da etkileyici geldi, okumuş ve beğenmişsiniz madem aklımın bir köşesinde tutacağım... kabarık alınacaklar listeme dahil oldu bile:)
paylaşım için teşekkürler...
sevgiler...

xcelis dedi ki...

bende kışın okumuştum bu kitabı sürükleyici sade bir dili var ebet ya ikincisi çıkmışmı acaba kitap yarım kaldı =)

Adsız dedi ki...

ben çok beğenmiştim kitabı fantastik bile olsa

Elifinelizi dedi ki...

birde ahmet ümitin bab-ı esrar vardı
esrar kelimesinin gizemi insanı önceden cezbediyor sanırım
ahhh aynı dertten muzdaribim bunca yıl okuduğum kitaplardan bir kaç şey anımsayabilseydim kelime dağarcığımı düşünemiyorum B12 kesmiyo sanırım dahada büyük numaralısını almak lazım hihihiii
bu arada ablalarından biri dolabını kırmızıya boyamıştı ne tip boyaydı bak yine anımsayamadım :S
bir yardımcı olurmusun şu balık hafuzasına :D

Unknown dedi ki...

merak ettim canım..görmüştüm aslında ama almam gerek sanırım :)

sihirlitorba dedi ki...

hımmm!!! yabancı fantastik kitapları okuduktan sonra yerliler çok tatsız geliyor...ama bişey itiraf etmem gerekirse İ.Oktay Anar ın kitapları Türk fantastik yazınında çok çok iyi bir yere sahip...eğer henüz okumadıysan mutlaka tavsiye ederim...Osman lı yıllarında geçen hayal-gerçek karması bu kitaplar insanı alıp götürüyor ;)sevgiler canım...

projecantasi dedi ki...

İskender Pala okudunuz mu? Ben Katre-î Matem ve Babil' de Aşk, İstanbul' da Ölüm' ü okudum, tavsiye ederim.

biyasimadahagirdim dedi ki...

okuyan; tavsiye üzerine kitaplar alırım bende ama okuyacakları fazla etkilememek için pek fazla yorum yapmadım kitap hakkında:) önyargılı okumaya başlayınca keyif vermiyor kitaplar:)

xcelis; facebook grubunda 2.sinin yılbaşından sonra çıkacağı yazıyordu, bekleyelim bakalım;)

Dejawu; evet anlatımı güzeldi ;)

elifinelizi; :)) evet yaa B112 falan var mı :D Bab-ı esrar ı ben de okumuştum güzel kitaptı (gerçi anlat desen şimdi elif şafak'ın Aşk ı ile karşıtırır 1 kitap yapar anlatırım :)))halbuki çok olmadı okuyalı:S )
(Kırmızı sprey boyaydı buzdolabını boyadıkları boya,metalik miydi hatırlamıyorum:S Akçalı marka )

Gul/inn; fazla kitap göz çıkarmaz:D

sihirlitorba; evet ama yerli yazarları desteklemek lazım :D oktay anar okumadım hiç, kitap alacağım zaman hangi kitabını tavsiye ettiğini sorarım sana;)

proje çantası; iskender pala okumaya cesaret edemiyordum :D ama daha dün "Şah & Sultan" a başladım:) kuzenimde bütün kitapları var neredeyse sararsa ondan alıp söylediklerini de okurum ;)

projecantasi dedi ki...

Ben de Aşkname' yi sipariş verdim. Bugün elime ulaştırırlar sanırım.
Ahmet Ümit' in Bab-ı Esrarını okudum en son İstanbul Hatırası' nı da öneririm.

biyasimadahagirdim dedi ki...

istanbul hatırası da var kuzende :) o da listemde bakalım ne zaman okunacak:)
İskenden Pala okuyanlarda böyle bi durum var zaten, başlayınca hepsini okumak istiyorlar:D Dur bakalım şu kitabı bi bitireyim ne düşüneceğim:))

Betül dedi ki...

Arkadaşlar bende size nuriye çeleğen'in aşk-ı sükun kitabını tavsiye ediyorum.Elinizden hiç bırakmak istemiceğiniz harika bir kitap, soluksuz ukuyacağınıza eminim. Bence bu muhteşem eseri herkes okumalı...

biyasimadahagirdim dedi ki...

tavsiye için teşekkürler, listeme ekledim ;)