2 Temmuz 2010 Cuma

(GÜNÜN)²

"Günün karesi" çok sıradan bir başlıkmışşş sevgili arkadaşım öyle söyledi:) Bende değiştirdim, bundan sonra ----günün karesi = (günün)² ---- başlığı ile yayınlanacaktır ;)

Bugün günün kareside değil ama küpü:) (günün)³ hahaha sevdim bu üslü sayıları:D

(ilk fotoğraf balkondaki petunyalarımızdan ;) )
******************************************

Bu da sabah içtiğim bitki çayı ;)
"Mistik chai" Doğuş çay.. 3 nolu ablam almış içinde bir sürü bitki, baharat var ama vanilya kokusu hepsini bastırmış :S Ben beğenmedim:)

Eee niye fotoğrafını çektiiin ? ¿ ? Hiiiç öylesine :D
Bu arada bardak Liptonun yeşil çaylarının yanında verdiği hediye bardak, güzel dimi?:)

************************************************

Son fotoğraf zavallı kaktüsümden:( Kandırıldık yazısında bahsettiğim çakma çiçekli kaktüsümün üstündeki çiçekleri çıkarıp çıkarmama konusunda kararsız kalmıştım.. Kaktüs bir sürü yerinden yeni filiz/sürgün ( adı herneyse işte:) ) açarken çiçeklerin olduğu yerler buruşmaya başladı...

2 çiçeği biraz zorlansam da çıkardım, hala bi değişiklik yok:( Diğerlerini de çıkarsam mı acaba :S çiçekler yüzünden mi buruşuyor anlamadım.. Çok sulansa ya da susuz kalsa yenileri çıkmazdı herhalde dimi ?? Ayyy bi kaktüs hakkında ne çok yazacağım varmış:D

Herkese iyi bir haftasonu diliyorum ;)

13 yorum:

suzem dedi ki...

senin bu güpgüzel (oda nasıl bişeyse :) yazından sonra hafta sonumun kötü geçeceğini düşünmüyorum zaten.tşk.ederim.kaktüsünü büyümüş görmek güzel.
bende almayı düşünüyorum evimin her odasına sayende önceden bilgilenmiş oluyorum.ama ben hepsinin yapma çiçek olduğunu düşünmüyorum.yada dikkatli bakmadığımdan gözümden kaçtı bilmiyorum.

biyasimadahagirdim dedi ki...

ben de bu güpgüzel yorum için teşekkür ederim :)
çiçek açan kaktüsler var tabiki, babaannemin vardı seneler sonra açmıştı ama çiçeği 1 gün canlı kalmıştı:) dikkatli bakınca zaten yapma, sonradan üstüne batırılmış çiçek olduğu anlaşılıyor ( ya da yapıştırılmışsa silikon oluyor bi yerinde:) ) bence en iyisi çiçeksiz alıp çiçek açmasını beklemek:D

Afet Ergü Şaşmaz dedi ki...

Güldürdün beni, çok iyi düşünmüşsün.

hesna dedi ki...

kuzen bizim kapının oradaki kaktüs de çiçek açmış hani geçen sene fotosunu çekmiştin onun... sabah baktım acaba bi parça koparsan sen dikermisin diye ama dikenlerinden korktum:) koparsam tutar mı acaba?

biyasimadahagirdim dedi ki...

hobibox; ne mutlu bana;)

dealer; evet evet istiyorum o kaktüsten:) eldivenle bişeyle kopar deneyelim, kaktüs çabuk tutuyor diye biliyorum olur herhalde;)
burda civcivli bi kupa vardı ya ona dikelim (arapsaçı dikecektim ona ama kuzenin biri geçen seneden beri getirmedi:D )

uğurböceği dedi ki...

canım bardakda çok hoş fotoda.bende porseleni var.afiyet şifa olsun çayın

Ayca Karaoglan dedi ki...

ben de geçen gün kaktüslere bakıyordum. serhat dedi ki; eve almayı düşünmüyorsun herhalde??? neden ki dedim saf saf :)) evde 3 kedimiz var farkında mısın cevabıyla kendimi toparladım. biraz ağızlarına kaktüsün iğneleri batsa ne olur sanki canııımm :))) belki şımarıklıkları azalır :P

(günün)²'si güzel olmuş :D iyi hafta sonlarıııı

Aslı dedi ki...

Offf Mistik Chai dedin, beni midemden vurdun... Hayal etmesi bile midemi bulandırdı, çok fena bir çay o! Sütsüz hali beter, sütlü hali daha da beter!!!

Jaensue dedi ki...

Gunun ilk karesini kendi fotografim sandim bi an nieaha:) Bi fark var benimki dikey çekilmisti :)Kaktusler içinse hiç içimi dokmeye baslamiyim en iyisi:D

ÖRGÜÇANTAM-Hatice yazıcı dedi ki...

canım kaktüse bayıldım sürgünler çok şirin duruyor benim kaktüsler çok güneşli yeri sevmedi şimdi bilgisayarın yanında sabah güneşini alıyor birik saat sonra günışığı devam burayı çok sevdiler .
güzel bir haftasonu diliyorum sevgiler

biyasimadahagirdim dedi ki...

uğurböceği; sağol;)

Ayça ; :)) hmm onu hiç düşünmemiştim, bence kediler bişey yapmaz kaktüse,denemek lazım tabi :)

Aslı; aslında ben değişik lezzetleri severim ama bu çay fazla vanilyalı geldi:) sütlü halini denemedim, yorumun sayesinde biraz önyargıyla da olsa denicem:D bakalım o nasıl olacak.

Jaensue; :) dök içini rahatla ne olacakki:)

örgüçantam; benimki de bilgisayarın yanında (hatta güneş alsın diye üstüne koydum:D ) yeni sürgünleri çıkıyor ama bir yandan da buruşuyor, inşallah ölmez:(

ÖRGÜÇANTAM-Hatice yazıcı dedi ki...

canım hangi sıklıkla su koyuyorsun merak ettim ben bir gün arayla diplerini ıslatıyorum. ilk günler hergün veriyordum (cinsi yüzünden)birden uzamaya başladı ince şekilde biraz gövdenin kalınlaşmaya çalışması için birgün arayla veriyorum şimdi. kaktüs su istemez diyorlar ama vermeyince deburuşabiliyor.

biyasimadahagirdim dedi ki...

evet kuzenin kaktüsü fazla suladığı için çürümüştü onun için ben az veriyorum haftada ya da 10 günde bir çok az. buruşması ondan mı acaba diye 3-4 gün arayla da su verdim değişiklik olmadı..