18 Mayıs 2010 Salı

Kumaş bekçim- Tatlı blog ödülüm- Bebekşelerim ;)

Bayılıyorum bu aslan uyuyuşuna:) Kurulmuş derilerin, kumaşların üstüne oooh bi keyif sende var..
Dolaplara sığmayan bir sürü kumaş, deri, kesilecek kot vs yıllarca tatlı uykularıma ev sahipliği yapan ranzanın üst katında (düşünün artık odanın halini:D ) 3 nolu ablamın gidişiyle oda bana kaldığı için ranzanın alt katına terfi ettim :P

O kadar çok foto çektim ki rahatsız oldu Tarçın efendi sırtını döndü bana ama o taraftan da rahat bırakmadım, yaşasın kötülük :D
Bu arada bu fotoları çekeli çok oldu, Tarçın 10-15 gündür doğru dürüst eve girmiyor, acıkınca geliyor yemeğini yiyip gidiyor, lokanta misali...Tabi biliyo girince banyo yapması gerektiğini:)
-------------------------------------------------------------------------------------------
Sweet Blog ödülü Zeynep'ten geldi, çok teşekkür ederim, ödül verenlerin çok olsun ;)
----------------------------------------------------------------------------------------------

bebekşe = bebek menekşe :))) güzel türkçemize hediyem olsun :)

Şoktan aldığım bu çok amaçlı kapları amacının dışında kullanıp menekşelerimi diktim;) Yeni saksılarımın altlarını delmek için çiviyi ısıtıp delik açacaktım, bir baktım alet çantasında bir havya, çok sevindim tabi:) 2 dakikada delik işi halloldu..
Sonra sıra geldi küçük saksılarda sıkışmış bir sürü kök olmuş menekşelerimi ayırmaya..
Bu işlem biraz zorladı beni.. o kadar çok birbirine girmiş ki yaprakları, birkaç tanesini kırdım :( ama yeniden saksıların kenarına diktim galiba tuttular:D İşte geçen seneki bebekşelerim;)
Kolajdaki minik yapraklı köklerden pek umudum yok ama onları da küçük saksılara diktim...

Altlarına da balkon saksılarının tabakları tam geldi, biraz islenmiş ama idare ediyor şimdilik:)
Burada da 3 nolu ablamın menekşeleri ;)

26 yorum:

tubiornat2b dedi ki...

3nolu abla: çok çınlattın kulağımı geldim:) hey gidi günler heeyyy.. kaç yılım geçti o ranzada:) özledim..
henüz mutfağım yokken hazırladığımız menekşeler, artık mutfak camımın önünde:) ve 2 tanesi açtı bile :D diğer ikisi de açsa rahatlıycam:)

Begonvilli Ev dedi ki...

Tarçın çoooook tatlı:) Ödül için kutluyorum, sevgiler, selamlar Begonvilli Ev'den.

Yeşim dedi ki...

:) kumaş bekçini yerim senin. Nasıl da kurulmuş, keyiften dört köşe :) Bence kedilerde maymun geni var :) Hep bir maymunluk bulup yapıyorlar :) Bu kadar tatlı olunca en tatlı ödül de yakışmış :) Bebekşelerine bayıldım. Çiçek açtıklarında da bir iki kare koyarsan mutlu olurum canım :)

nalan dedi ki...

ben de menekşe katiliyim. çok özenip alıyorum ama kimbilir ne kadar ilaç veriyorlarsa artık, eve geldikten sonra mort :(

biyasimadahagirdim dedi ki...

3 nolu abla; diğerlerini kıskanıp açarlar onlarda merak etme:)

tiryaki; evet ya keyfine çok düşkün, gözünün içine bakıyor koltuktan kaltın mı hemen yerini kapıyor:D

begonvilli ev; teşekkür ederim;)

yeşim; doğru, ben aslan diye düşünüyodum ama kesin bi yerden maymun geni de karışmıştır:D teşekkür ederim yorum için;) bu saksılardaki 2 menekşe tomurcuklandı bile;);

nalan; yaa:( eve gidince saksısını değiştiriyor musun? çok küçük oluyor saksıları çünkü..

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

Menekşeleri çok severim ama yetiştirmeyi beceremediğim bir çiçek o. Ne zaman alsam ya da kendim kök saldırıp eksem, olmuyor:( Ben de küstüm onlara...
Tarçına bayıldım çok şirin. Ne güzel dışarı çıkabiliyor. Bizim Pati hep evde zavallı. Bir de yaşasın tek banyo yaptıran ben değilmişim:) Kedilere banyo yaptırılmaz diyorlar ya:) Gerçi Pati bu durumdan hiç mutlu olmuyor ama ben çok mutlu oluyorum:)

nalan dedi ki...

hiç anlamam. ama bir denemeli dediğin gibi. değiştireyim saksısını bakalım ne olacak ?
hayır ödüm kopuyo ellemeye, sen cart cart ayırıp çoğaltıyorsun :)
bakalım ben de gözümü karartayım.

biyasimadahagirdim dedi ki...

marifetli peri; menekşeye küsülür müü:) çok seviyorum ben, konuşuyorum hep onlarla:)
keşke tarçın da çıkmasaydı dışarı:( o da hiç sevmiyor yıkanmayı ama yıkandıktan sonra misss gibi oluyor okşamaya doyamıyorum:) evde olsa belki hiç gerek kalmazdı yıkanmasına ama o kadar kirli geliyor ki ya ıslak bezle siliyoruz ya da doğru banyoya:) geçen sene hasta olmuştu da veteriner de çok gülmüştü yıkadığımızı duyunca:)

nalan; ben de çok korkuyordum bişey olacak diye ayırmaya, sonra annemi bi gün izledim menekşelerini ayırırken. kalın bir kökten çıkan 2 kök varsa bıçakla kesiyor resmen:) bende kestim bişey olmuyormuş:D bir de bi müşterimiz şey demişti dolunay zamanı çiçeklere dokunulmazmış,saksı değiştirme, yaprak koparma vs yapılmazmış. ona da dikkat ediyorum artık.. pes etmek yok;)

nalan dedi ki...

ay takvimi uygulaması o kadar doğru ki.
takvime göre tohum çimlendiriyorsun, yine takvime göre fide dikiyorsun. eğer uymazsan boynunu büken fidelerin arkasından bel bel bakıyorsun o kadar yani.
şimdi sen tarçın'ı nasıl yıkıyorsun bir de onu anlat nolur. benim de eve almaya karar verdiğim bir zibidi var, aynı sendeki sıpanın kopyası, daha küçük versiyonu yani.

biyasimadahagirdim dedi ki...

:) yıkamayı fotoğraflı olarak yayınlayacaktım bi ara sonra vazgeçtim, çoook çirkin oluyolar yıkanınca:D bir de kuruyana kadar sanki daha yıkanması gerekiyormuş gibi oluyor ama yalaya yalaya kurutunca kendini pamuk gibi oluyor sonunda..
önceleri çok zor oluyordu annemle ikimiz zor başa çıkıyoduk, kaçmaya çalışırken bir sürü hatıra tırmık izi bırakıyordu bize:D
şimdi de gönüllü girmiyor tabi anlayınca kaçacak delik arıyor:) leğenin içine ılık suyu doldurup içine bir tutam Tarçın koyuyoruz:D sonra da birimiz duşu tutuyor birimiz sabunluyor. kaçmaya çalışırken duşu önüne tutuyorum kaçamıyor:) yeşil sabun çok güzel temizliyor, başta şampuan yapıyorduk şimdi hep sabun kullanıyoruz, belki şampuanın kokusu da rahatsız ediyordu garibimi:)
saç kurutmadan çok korkuyor onun için iyice havlu ile kurulamaya çalışıyoruz, sonra da bir yandan o yalanıyor bir yandan ben tarıyorum kuruyor:)
belki küçükten alışırsa daha az zorluk çıkarır sizinki;)

nalan dedi ki...

:)
anaaaam.
işkenceden almasınlar bizi içeri.
gözümde canlandırdım da pek komik.
e öyle kömürcü çırağı gibi dönerse eve mecbur yıkanacak gibi görünüyor, ama nasıl becerip de yakalarım zibidiyi görüciiz artık :)

ÖRGÜÇANTAM-Hatice yazıcı dedi ki...

Oyyy oy yerim ben onu çok şeker ama yaa. benim BADEM de böyle temiz ve yeni olan herşeyin üstünde.
ben sokağa çıkarmıyorum ama balkonlarda yuvarlanıyor devamli arada yıkıyorum kışın soba yanında yazın balkonda kuruyor paşam:)))))
gürültülü aletlere hiç tahammülü yok.
TVda vücudunu elektrikli süpürgeyle temizlettiren bir kedi görmüştüm aman tanrım badem e yapsam kalpten gider denemeye kalktık aslında ama:))) kıyamam saklandı epeyce ortaya çıkmadı .

menekşelerin çok güzeller,ellerine sağlık mutlu mutlu açarlar artık.

biyasimadahagirdim dedi ki...

örgüçantam; badem gibi kedim olsa imkanı yok çıkarmazdım :D bizim yarısı beyaz, onun kiriyle başa çıkamıyoruz:D kedi dediğin kir götürür bir renk olmalı kararına vardım ben:))) ama badem de çok güzel yaa:)
o videoyu bende izlemiştim, bizimki de delirir, süpürgeyi uzaktan görünce bile tabanları yağlayıp bir kaçışı var görmen lazım:D

nalan; :))) evet hayvanseverler bu yorumları okumaz inşallah:D ama o da kirlenmesin kardeşim:) hayatından memnun olmasa gelmezdi herhalde bi daha bizim eve dimi:D
kedi yıkama maceralarını bekliyorum:))) hee bir de yıkarken sevgi dolu bir sesle konuşarak yıkaman iyi olur,hem kedi rahatlar hem vicdanın :D :D :D

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

Kir götürür kedi olması konusuna katılıyorum. Mesela benimki siyah, o da çok toz gösteriyor ya hu:)Bizimki uzun tüylü olduğu için, bazı kazalar oluyor o zaman mecbur yıkıyoruz. Pati yıkanmak istemiyor, duşakabine tırnaklarını geçiriyor bırakmıyor ama bizim elimiz geldiğinde hemen tırnaklarını içeri çekiyor. Ay bak sevesim geldi şimdi:) Gidip seveyim bari masum kediciğimi.

biyasimadahagirdim dedi ki...

evet hatırlıyorum o masum bakışları:) tarçın da bilerek zarar vermiyor canıım haksızlık etmeyelim şimdi:)) canını kurtarmak için ağaç gibi tırmanmaya çalışırken küçük kazalar oluyor:D
siyah kedi en iyisi silersin tozunu mis gibi oooh::))

2 nolu abla... dedi ki...

ben de istiyorum bebekşelerdeeen :)
koyu pembe,beyaz,lila tercihimdir (onlar yok da bende:P) önceden verdiklerin bende de çok güzel oldular ..

biyasimadahagirdim dedi ki...

ee benim elim değdi onlara:P
düz beyazla lila yok bende dee..çiçekçide dikiliyorum menekşelerin başına renk seçemiyorum hangi rengim olduğunu bilemiyorum:D annemin eflatunu var ondan çalalım birer yaprak;)

bu arada sen bu saatte napıyosun bakalııım:)

Bucanni dedi ki...

Ohhh tarçının keyfine bak :)

suzem dedi ki...

bebekşelerden bende istiyorum reyhanım...
bana hep annemi hatırlatırlar.onları sularken nasıl sever,nasıl şarkılar söyler bilemezsin.."siz gidince arkadaşım,kuzucuklarım oldular" der..ee biz 3 kız kardeş olarak hepimiz evli vede barklıyız..sen gibi evde kalan bi afacanımız olsaydı keşke :((

biyasimadahagirdim dedi ki...

bucanni; her kedi gibi biraz ehli keyftir kendileri:D

suzem; bende konuşurum ama şarkı söylersem açmazlar herhalde:D beni nöbetçi bıraktılar zaten evde:)) evin afacanından çok cadısıyım sanırım :S ben memnunum da ev halkı memnun mu hayatından sormak lazım:)

Banuca dedi ki...

Kumaşlar ve menekşelerden gayrısını gözüm görmedi kusura bakma:))
Ne güzel olmuş menekşeler o kutularda. Kumaşlara bakınca insanın birşeyler yapası geliyor değil mi... Benimkiler de dolapta kışın gelmesini bekleyecekler mecbur...

biyasimadahagirdim dedi ki...

yaa neden? yazın işler çok diye mi bekliyorlar

MAVİ TUTKU dedi ki...

Kedinin ilk resimdeki duruşu çok güzel gerçekten..

biyasimadahagirdim dedi ki...

evet aslan pozu;)

Banuca dedi ki...

Eeevet, yazın dışarı işleri çok, bahçe işleri filan, ama bunun yanında dışarıda yapabileceğim el işleri oluyor, boyama, geridönüşüm, değerlendirme gibi dağıtık işler, zaten hava güzel olunca insan içerde iş yapmak istemiyor:)

biyasimadahagirdim dedi ki...

sizin gibi güzel ve bahçeli bir evim olsa ben de hiç içeri girmezdim:) şimdi acemi hobicinin blogundaydım, çok kıskandım :D