24 Nisan 2009 Cuma

Yeşil tonik;)

Aslında çok üşenirim, onu karıştır saçına sür, bunu yüzüne vs vs. Bu tarifi Suna Dumankaya bir programda vermişti, tonik gibi birşey.. yapımı kolay olduğu için deneyeyim dedim. Tarif şöyle:
bir salatalık doğranıp, üzerini biraz geçecek kadar alkol ile serin bir yerde 2-3 hafta bekletilip süzülecek. şekilde görüldüğü gibi:)


Salatalığın bütün rengi sıvı kısma geçmiş, rengini çok sevdim;) çok güzel temizliyor yalnız biraz yakıyor yüzü..
NOT: daha salatalık mevsimi değil biliyorum ama sabredemedim:) zaten 2-3 hafta beklemek gerekiyordu, bir de salatalıkları beklersek ohoo:)

9 yorum:

#fatma# dedi ki...

bişey sorabilrimiyim tonik derken tüm cilt tiplerine uygun olup olmadığı hakkında bir fikrin varmı gerçekten zahmetsiz bir tarifmiş.

biyasimadahagirdim dedi ki...

onu söylemiş miydi hatırlamıyorum..
siz sorunca google da aradım başka bir blogta yağlı ve sivilceli ciltler için yazıyor aynı tarif;)
yüzü gözü yakınca acaba zararlı olur mu diye düşündüm ama Suna dumankaya dediğine göre vardır bir bildiği :) birkaç kere denedim bakalım sivilcelere fayda edecek mi

#fatma# dedi ki...

ayy keşke etse yoksa artık özel bir dermatologa gitmeye başlayacağım neler denediğimi bir bilsen artık uzmanlaştım galiba:((

biyasimadahagirdim dedi ki...

birde ibrahim saraçoğlu kayısı ve elma ile bir karışım tavsiye etmişti (hatta dün yine söyledi tv'de) onu da denemiştik ama uygulaması biraz sorunlu olmuştu bizim sanırım fazla ezememişiz:) tarifini bilmiyorsan yazayım dene istersen (kayısılar da çıkmadı daha ama aklında olsun)

GAMZELİ ANNE dedi ki...

çok hoş ya bende seviyor ve güveniyorum o kadının tariflerie paylaşım için sağol herşeyin doğalı makbul:)

biyasimadahagirdim dedi ki...

evet bende doğal salatalıklar çıksın tekrar deneyeceğim bu formülü;)

#fatma# dedi ki...

kayısılı tarifi bekliyorum canım ona göre sevgiler hayırlı günler:))

biyasimadahagirdim dedi ki...

tarifi tam hatırlayamazsam diye biraz araştırma yaptım, ama bizim duyduğumuz ve uyguladığımız bu değildi,acaba onun için mi yapamadık:)

http://www.kadinmagazin.net/ibrahim-saracoglu-cilt-bakimi-icin-elma-ve-kayisi-maskesi.html

biz elmanın kabuğunu ince soyun ve onu kayısılar ile kaynatın diye duymuştuk :S en iyisi ibrahim saraçoğlu tv ye çıkınca tekrar takip edelim. garanti olsun;)

#fatma# dedi ki...

zaten şu tariflerin hep bir kısmı eksik kalır öyle deilmi:=))