20 Aralık 2008 Cumartesi

Ebru yapmayı özledim:(



10marifette "neduk" kuru çiçekleri pvc ile kaplayıp kitap ayracı yapmış, ben de durur muyum kestim ebrularımdan kaplattım..(bu arada fikir annesine teşekkür etmeyi unutmuşum, o kendini biliyor;) ) ramazan ayında derneğin standında satıldı, sadece mavi battal ebrulu olan kalmış bana:) ebruların kalan kısımlarından tekrar yapmayı düşünüyorum ama bazı değişiklikler yapacağım bu sefer.



Bunlar da ebrularımdan seçmeler..

çok özledim ebru yapmayı ama o kadar zahmetli ki hazırlık aşaması, cesarete edip başlayamıyorum:( tembelim tembel...bir de devamlılık lazım bu tür uğraşlarda o yok bende:( ahşap boyamaya gittik kurs bitti bi daha boyamadık, ebru öylesine (gerçi hepsi için de bahanelerim hazır :) ).. sonra resim kursu (bu sene açılacak dediler haber bekliyoruz bakalım) şimdi de ney kursu.. herşeyden tadımlık yani:)

14 yorum:

Annekaz dedi ki...

çok şık ve orjinal olmuş ebru çok güzel bi uğraş devam ettirmen dileğiyle :)

biyasimadahagirdim dedi ki...

teşekkür ederim. şu bahanelerden bi kurtulsam..

Adsız dedi ki...

ellerinize sağlık çok güzel olmuşlar. şu pvc ile kaplama işini anlatabilir misiniz detaylı. nedir, nasıl yapılır gibi..

biyasimadahagirdim dedi ki...

teşekkür ederim sergun.
10 marifette kuru çiçeklerle yapan arkadaş kendisi ütü ile yaptığını yazmış. bende kırtasiyeden hani kimlik kapladıkları pvcler var ya onlardan istedim ama daha önce hiç o şekilde satmamışlar sen getir biz kaplarız özel makinesi var falan dediler (ama ben kafaya koydum bi kere mutlaka kendim de deneyeceğim evde:) )
neyse, ebruları istediğim boyutta kestim, 2 katlı o kaplamaya özel A4 büyüklüğünde naylonun arasına yerleştirdim, makinesinde kaplayıp verdiler. etraflarında eşit boşluk olacak şekilde kesmeye çalıştım ayraçları.. bu kadaar:)

Unknown dedi ki...

selamm..sanırım aynı şehirde yaşıyoruz:))
kursları okuyunca ilgimi çekti.ben bu dönem diksiyon kursundayım.gelecek döneme ney veya resim düşünüyorum.yalnız notalarla uğraşmak çok zorlarmı diye tereddütlerim var.bu konuda fikir verirseniz çok sevinirim.sevgiler

biyasimadahagirdim dedi ki...

aynı şehir olmasada pek uzak sayılmayız:)
ney kursunda daha çok yeniyiz. ses çıkarabildikten sonra notalarda zorlanacağınızı pek sanmıyorum..gerçi biz ilkokulda flüt çaldığımız için ney üzerindeki notaların yerleri çok daha karmaşık gelmişti ama gözünüzü korkutmayayım mutlaka yaparsınız:)
hele benim ablamdaki gibi bir kulağınız varsa notaya falan gerek yok, duyduğunu çalıyor maşaallah (yanında çalışmak bazen moral bozucu olabiliyor tabii :D )

Huzur Moda dedi ki...

çok güzel olmuş ayraçların .... :))) akıllı ipten bebk yeleğin için marifete de yorum yazmıştım . ben asyayaren ...

biyasimadahagirdim dedi ki...

teşekkür ederim dilek :)

Adsız dedi ki...

ebrular çok orjinal olmuş ya.çok güzel olmuşlar ellerine sağlık.

biyasimadahagirdim dedi ki...

teşekkür ederim:)

sssssvebbbbb dedi ki...

Ebrular çok güzel olmuş.Ben de çok yapmak istiyorum illa kursa mı gitmek lazım.Minik bir bebişle uğraşıyorum zamanım yok.Bir de Beypazarında cam üzerine ebru yapılmış takılar vardı onlarda çok güzel olmuş o tekniği biliyor musunuz acaba? Teşekkür ederim.

biyasimadahagirdim dedi ki...

çok teşekkür ederim;)
internette ebru yapımı ile ilgili bir sürü kaynak var ama evde yapmak için atölye şart bence (biraz dağınık bir hobi :) bir de boya ve kitre ayarları çok önemli. deneme yanılma yöntemi alınacak mesafe bir hoca ile çok daha kısa olur kanaatindeyim:)
bizim hocamız çini üzerine ebru yapıyor, biz de kumaşa denemiştik ama cam üzerine nasıl yapılıyor bilmiyorum..

Leyla dedi ki...

Selamun Aleykum, Ebru çalışmalarımdan ayraç yapım dedim netde bir araştırma yapıyordum ki acizane sizin blogunuza rastladım iyki rastlamışım çalışmalarınızı görünce 1 yaşıma daha girdim.. :)

biyasimadahagirdim dedi ki...

aleyküm selam,
teşekkür ederim;) her zaman beklerim