Dulce de leche ; süt reçeli, süt karameli (google translate e göre ispanyolca tatlı süt ) vs vs
Tarife facebook YENGE sayfasında rastladık..Biraz emek isteyen vakit alan bir tarif ama merak ettik bi kere yapmak lazımdı:) Salı günü taze süt gelmişken, ablamlar bizdeyken yaparım karıştırmaya yardım ederler belki dedim amaaaa:))) neyse o konuya girmeyeyim :D
Malzemeler:
Süt, şeker ve karbonat... Ölçüler ve yapım aşaması için YENGE'nin sayfasını tıklayabilirsiniz ..Daha bir sürü güzel tarifi var ;)
Dibini tutturursam korkusu ile tarifteki gibi kısık ateşte yaptım ama çoook uzun sürdü:) sonlarına doğru iyice sıkılınca baktım koyulaşacağı yok açtım altını :D
Tadı çok güzel ama soğuduktan sonra ne kadar sertleşeceğini hesaplayamadım:) biraz sert oldu sanki ...
Neye benzediğini merak edenlere şöyle tarif edeyim ; "tereyağlı missbone" :)
Rengi güneşte YENGE ninkine benzemiş ama aslında bu kadar sarı değil , biraz daha sütlü kahve tonunda:)
İtiraf ediyorum dün sabah kahvaltıda spora gitmeden önce(!) birazcıkkk yedim :))) Hem de hamursuz* üzerine gerçek kaymak ve dulce de leche :)))
*hamursuz : aslında gayet hamurlu bir ekmek, niye hamursuz demişler hiç bilmiyorum :) yanlış bilmiyorsam mayası olmayan bir ekmek (yanlış biliyorsam yorum yaz abla kamuoyunu yanlış bilgilendirmeyeyim :)) ) mmm nefistir:)
Bu saatte böyle yazı yazılır mı yaaa....
:))) mmmMMMMm çok nefis olmuş gerçekten...hemşehrimiz "YENGE" ye teşekkür edelim:) hamursuz belki de "mayasız" anlamındadır,gayet yoğun,harika bir ekmek...:)
YanıtlaSilbu saatte yazılır da,bu saate kadar yazı beklenir mi bilemem :)))
:))) beklenmez :P
YanıtlaSilşimdi mutfak beni çağırıyo ama yok irademe hakim olabilirim :D
amaann boşver hakim olmayıver,yarın pilateste 2 fazla streching yapıverirsin :)))
YanıtlaSilo sitreçingleri ne zorluklarla yapıyor kardeşin bi görseeen :))
YanıtlaSilsizin bu atışmalarınıza hastayım cnm ya:) bu arada bu ne ilk kez böyle bir şey gördüm hemen tarifi inceliyorum iyi geceler cnm canımı çektiridgin içinde teşekkürler:)))))))))eline saglık misbone:)))))))))
YanıtlaSilcıkolataların ıcınde olan sey buymus demek mı
YanıtlaSilben yapar yapar yerım kı bunu
deli misiniz kızım siz gecenin bu vaktinde neler konuşuyorsunuz :p nefis görünüyor o başka mesele mmmm.... Benim süt seçelim fazla kaynamaktan macun kıvamında uzuyor ama tadı güzel:)
YanıtlaSilcanım ellerine sağlık çok güzel görünüyor,benimde adım geçmiş çok mutlu oldum,hamursuz maya almadan pişirildiği için bu adı almıştır herh. doğru tespit yani ,ii hatırlattın bi gün yenge de hamursuz yapalım ,ahh ben diyette olmasam neler neler yapıcam da ;))neyse dediğin gibi hamursuzlu dulce de leche den sonra 2 fazla sitrecing yaparız :))tekrar teşekkür ederim hemşerim ...
YanıtlaSilyenge
mavii; rica ederim ne demeek ;):)
YanıtlaSilkova kadınıyım ben; bence de mutlaka denemelisin;)
2 nolu abla; :D sen sabah sabah napıyosun burda? :) bizimki de macun kıvamında demekki bi dahaki sefere daha erken ocaktan alınacak ;)
Yenge; evet evet hamursuzu da herkesin tanıması lazım ;) çarşamba günleri bankalar caddesindeki bi fırın çıkarıyor (bazen karbonatı fazla kaçırsalar da lezzetli oluyor:) )2-3 tane alıp dondurucuya koyuyoruz bütün hafta yiyoruz :)fırının reklamını da yaptım ayaküstü:)) tavsiye ederim
tabii fırın bilmiyor reklamı yapıldığını:)))ayy o fırının bir de çerkez ekmeği var ,bende onu çok seviyorum ,deneyin derim :)))
YanıtlaSilyenge...
esmer ekmeklerinden de alıyoruz ama acaba o mu çerkez ekmeği? bi dahaki sefere çerkez ekmeği istiyorum diyeyim bari, merak ettim:))
YanıtlaSilafiyet bal olsun,ama kilo olmasınnn:))
YanıtlaSilellerine sağlık canım.
amiiin:)
YanıtlaSilCok guzel gorunuyor ellerine saglik ;)
YanıtlaSilHic duymamisim bu tarifi, denemekte fayda var :))
bir de kilo alacam problemi olmasa üüüüüüffffff... cok güzel görünüyor afiyet olsun :)
YanıtlaSilblogunu yeni kesfettim. ve bu tarif beni benden aldi. hemen denemeliyim. goruntusu cok guzel. karemel rengini cok severim zaten;)
YanıtlaSilCupcake tadinda bir pazar diliyorum;)
http://gonchagoncha.blogspot.com/
A-H ; bencede;)
YanıtlaSilmoonshine; ah keşke:) teşekkürler
goncha goncha ; hoşgeldin;) bence de denemelisin, tatlı pazarlar;)
yummmy! give me a piece :) haha
YanıtlaSilbloğunu daha önce faceden sürekli takipteydim zaten ama burda daha da çok sevdim :) .hemen denemem lazım bunu,zaten tatlıyı çok seven bi eşim var,bütün tatlı tariflerini deniyorum üzerinde :)
YanıtlaSilayy çok merak ettim!!!:D
YanıtlaSilMmmm... Çok güzel görünüyor. Bir an önce denemeliyim.
YanıtlaSilGoruntusu cok guzel sabah ve ac karnina bakincada olsada yesem diye dusunmedim degil.Bende yapacagim, benim afacanlar sekerli olsun da ne olursa olsun herseyi yedikleri icin,denemek isterim.Elinize saglik afiyet olsun.
YanıtlaSilcreative mind; yees, ofcourse;):D :)
YanıtlaSilberna; :)) tatlıyı seviyorsa kesin beğenir;)
hande ne yapıyor?; o zaman hande dulce de leche yapsın;)
gülsüm güven tuncer; kesinlikle;)
ayşecik; şeker de pek masum değil ama bu en azından ev yapımı, katkı maddesi yok, denemelisiniz;)
ilginç bişi..severmiyim bilemedimki :)
YanıtlaSilen kolay yolu bir adet missbon alıyorsun, seversen bunu da seversin :))
YanıtlaSilBen missbona bayılırım. Kesin bunada bayılırım. Bu gece deneyeyim bakalım nasıl olacak.
YanıtlaSilbu çok enteresan bişey :)) çok da lezzetli görünüyor...afiyet olsun canım...
YanıtlaSilswift; gece deneme bence akşamdan başla karıştırmaya :))afiyet olsun şimdiden
YanıtlaSilsihirlitorba; evet lezzet 10 numara;)
denedim ama kaç kere taşırma tehlikesi atlattım ve sonunda dayanamayıp bir güzel taşırdım tertemiz ocağım missbonla doldu. Tencere kalanı tekrar kaynatmaya başladım. Sonuç güzel hatta çok güzel... Lezzetli tam ekmek üstü sürülmelik missbon :) Tarif için teşekkürler.
YanıtlaSil:) missbonlu ocak pek iyi olmamış:)) afiyet olsun;) bi dahaki sefere benimki de daha iyi olacak eminim:D
YanıtlaSil